Wedstrijdverslag PP1 – RFC The Rams 1

22 november 2018

Na 2 weken rust mochten we dit weekend eindelijk weer rugbyen.
Dus ook maar weer een verslag vanaf mijn kant! helaas was ik afwezig bij de wedstrijd van 3 weken geleden vandaar ook geen verslag van die keer.

Het was koud gisteren maar het zonnetje scheen en we speelde tegen de Rams die in de onderste regionen van de competitie staan. Toch waren wij ons ervan bewust dat als wij deze tegenstander zouden onderschatten we het ons best wel eens moeilijk zouden kunnen maken.

Het begin van de wedstrijd was het dan ook behoorlijk aftasten tussen de 2 partijen. De Rams verdedigden fel en zeker rond om de rucks werd het spel hard maar fair gespeeld. Echter toen wij onze patronen gingen spelen werd het klasse verschil al snel duidelijk en scoorde wij een aantal mooie try’s.
Maar ook de Rams pakte de 1e helft nog een mooi uitgespeelde try mee.
Er werd voor deze wedstrijd bij ons gekozen om de mannen die wat minder hebben gespeeld tot nu toe meer minuten te geven en ik moet mijn grote complimenten geven aan deze mannen! Thijmen, Erik , Pieter , Emile jullie hebben een meer dan goeie pot rugby gespeeld!

In de rust hebben wij maar liefst 5 wissels doorgevoerd en begonnen aan de 2e helft , dit resulteerde in de 1e 15 minuten veel aanvallende power van de mannen en scoorde we de ene na de andere try.
Maar toen wij ons comfortabel voelde deden we een stapje terug en wist de niet opgevende Rams toch nog 2 mooie try’s binnen te lopen door hun goed spelende center. De laatste 5 minuten waren weer voor ons en liep de eindstand op naar 64-19.

Graag zou ik Jeffrey en Anton Nuijten willen bedanken voor de mooie en lekkere warme pakken die zij hebben gesponsord! Dit maakt een groot verschil als je op de bank zit.

Aankomend weekend spelen wij wederom thuis en dit keer tegen Hilversum 2.
Ook dit beloofd weer een mooie pot rugby te worden.
Wij hopen jullie allemaal weer te zien langs de lijn.

Gr. Xander van Mourik
Trainer PP1