Wedstrijdverslag: CL Delft/Dordt/REL2- Eemland Panthers 1

19 april 2018

De uitwedstrijd tegen het team dat net boven ons staat, met een meer dan compleet team van maar liefst 24 speelsters, sinds enkele maanden een wekelijkse gezamenlijke training met Eemland en de Pink Panthers; alle voorwaarden zijn er om van de laatste plek af te komen.

De zon is niet het enige wat straalt op deze zondag, ook wij, maar dan van zelfvertrouwen. Meerdere speelsters zijn terug van blessures of vakanties en iedereen heeft er zin in. In de warming-up worden we door de ervaren speelsters geattendeerd op de onervarenheid van de tegenstanders, wat betekent dat we de eerste tackle keihard in moeten zetten, intimiderend en dominant.

Hoewel de vaste coaches Paul en Joost ontbreken, is Job van de Pink Panthers meegekomen en vervullen Verena en Sabrina de rol van coach. Na een stevige peptalk, een goed gesprek met de scheidsrechter over waar hij wel en niet op let (maar vervolgens niet zo heel veel mee doet), start de wedstrijd. We beginnen fel, en de tegenstanders hebben moeite om meters te pakken. De eerste minuten vinden plaats op de helft van de tegenstander. Langzaam pakken de tegenstanders meters op onze helft en na een kwartier spelen valt de eerste try van de tegenstanders. Ook de conversie wordt benut. De verdediging van ons staat nog niet helemaal op een lijn en laat gaten vallen, met als gevolg dat de tweede try al snel volgt. Helaas raakt een aantal speelsters geblesseerd in de eerste helft, en worden Charlotte en Minke eerder ingezet dan gedacht. Het mag vooralsnog niet baten, we gaan de rust in met een achterstand.

De tweede helft start met een nagenoeg fris team. Dat betaalt zich al snel uit. De lijnen worden goed uitgespeeld, de codes zijn helder en worden goed uitgevoerd, waardoor Sabrina door de verdediging weet te breken en moeiteloos de eerst try voor Eemland Panthers wordt gescoord. De conversie wordt door Karlien benut et voilà, ineens hebben we 7 punten en liggen alle mogelijkheden weer open! Helaas blijkt ook de verdediging van ons in de tweede helft niet sterk genoeg en wordt door de tegenstander een derde try gescoord. Dat is dan ook de eindstand van deze bijzondere wedstrijd, waarbij Marijke het erevest krijgt, voor inzet, goede assists en keiharde tackles. De whoopsie ging naar Karin, die als reactie op de oproep “blauw” de bal keurig paste naar de tegenstanders in het blauw. De inzet en opkomst biedt mooie vooruitzichten voor onze laatste wedstrijd tegen Wageningen. 6 mei belooft een mooie dag te worden!