Wedstrijdverslag Blue Panter Dogs 1 – RC Wageningen 1

22 oktober 2018

Wat een prachtige dag hadden we in het vooruitzicht! Zonnetje, goede temperatuur en een SuperSunday in Driebergen! 17 enthousiaste dames stonden klaar om te knallen en met een hoop support langs de zijlijn hoopten we op een mooie overwinning tegen RC Wageningen.

11.30 uur kickoff. Jeanette en Amber spelen hun eerste wedstrijd en vele anderen, waaronder scrumhalfs Jantine en Carolien, hadden voor het eerst een nieuwe positie. Vanwege de grote hoeveelheid voorwaartsen moesten ook enkelen van hen de lijn in voor deze pot.
We starten wat onrustig en moeten wennen aan elkaar, de nieuwe posities en het spel van RC Wageningen. De eerste 20 minuten lopen we al redelijk wat averij op en vallen de eerste try’s van Wageningen. Na 20 minuten krijgen we meer grip op de wedstrijd en beginnen we ook ons spel beter te spelen. We hebben allemaal een goed gevoel bij wat we aan het doen zijn. De scrums en line-outs lopen supergoed en ook de bal blijft steeds vaker in onze handen. Steeds meer tijd brengen we door op de helft van de tegenstander, alleen helaas lukt het ons net niet om de bijbehorende (en ons inziens ook verdiende) try te maken en wordt een aantal keer onze verdediging doorbroken door snelle speelsters van Wageningen.
De uiteindelijke eindstand is 0-70. Alhoewel voor ons de slechtste score van dit seizoen, voelde de wedstrijd goed en dus kijken we vol vertrouwen uit naar de komende wedstrijden!

Bij Wageningen was er een Zumba (3-voudig!) voor een van de dames en zo sloten we de dag onder het genot van een biertje samen af. Door beide ploegen uitgeroepen Woman of the match Linda kreeg ook de Muts of the day, een mooie dubbelscore!

Wageningen bedankt! Het was een mooie pot!