Wedstrijdverslag Amstelveense RC 2 vs Pink Panthers 1.

22 oktober 2018

Vandaag al vroeg wakker en voorbereiden voor de wedstrijd van vandaag.
Helaas een onverwachte afzegging van Glenn omdat hij ziek was geworden.
Dus met 19 man verzamelen en vol goede moed naar Amstelveen.

Het zonnetje scheen flink vandaag en de mannen begonnen lekker relaxed en vol goede zin aan de warming-up.

Nog even een praatje met de reff en naar binnen om ons wedstrijdtenue aan te trekken.
Het wekelijkse praatje voor de wedstrijd en toen mochten we eindelijk het veld op.

We begonnen sterk en wisten goede druk te leveren op de Amstelveense verdediging.
Als resultaat een vrij snelle try in hoek en een 0-5 voorsprong. Dit was ook de enige score in de 1e helft. Het bleek een wedstrijd te worden op het scherpst van de snede waarbij allebei de teams furieus aan het verdedigen waren en het spel hard en snel gespeeld werd.

In de rust elkaar weer even flink aangemoedigd en we begonnen vol vertrouwen aan de 2e helft! Echter had Amstelveen een heel ander plan en wisten ons onder druk te zetten!! Vooral de snelle spelers van de backline wisten keer op keer gevaarlijk door onze verdediging heen te breken! Wij als Panthers bleven hard verdedigen en de wedstrijd ging op en neer.
Uiteindelijk was de stand 24-24 en nog 10 min te spelen.

De spanning was om te snijden en de wedstrijd was ongekend spannend.
Door mooi fase spel en een snelle bal naar buiten wist onze nr 8 Krijn “ de menselijke boomstam” Twigt alias de drakendoder een prachtige try te drukken in de hoek van het veld. Hij werd in zijn pad naar de try line getackeld maar wist toch nog de bal achterwaarts met katachtige beweging achter de lijn te drukken.

24-29.

Stefan van Nieuwpoort wist deze try mooi te converteren door de bal uit een moeilijke hoek over de palen te schoppen. 24-31

Nu was het nog maar 3 minuten te spelen en Amstelveen kwam als een dolle stier op ons af! Door meerdere tackels en goed verdedigen wisten wij ze steeds verder naar de zijlijn te drijven. Maar uiteindelijk met een mooie snelle beweging scoorde ze alsnog een try. Stand 29-31.

De kicker ging staan en nam een aanloop , al het meegereisde publiek en iedere andere aanwezige hield zijn adem in maar de kick miste de palen en de scheids floot af!!
Eindstand 29-31 in het voordeel van de Pink Panthers.

Een ongekend spannende wedstrijd waarbij het ons onnodig moeilijk hebben gemaakt.
De balhandeling was deze wedstrijd zeer matig en daardoor hebben wij onszelf onder druk gezet.

Maar het positieve aan deze wedstrijd is dat wij hebben gevochten voor wat wij waard zijn en door keiharde inzet de wedstrijd toch in ons voordeel hebben kunnen beslissen.

Man off the match was Emile van Bergeijk die zeer verdienstelijk is ingevallen en ook een zeer belangrijke try wist te drukken.

Dick off the day was vandaag onze Bertus.
Ondanks ook een mooie try van hem gunde wij hem ook het biertje.

Onze dank gaat deze week ook weer uit naar alle meegereisde supporters.
Super dat jullie er met zoveel waren!!

Volgende week spelen wij weer op de Woerd en is er een heuse mega super rugby Sunday met 3 fantastische wedstrijden op het programma.

Met ovale groet,

Xander