Wedstrijd verslag Cas 2 vs Pink Panthers 1

11 februari 2019

Dit was het weekend waar iedereen naar uitkeek ! Het 2e tegen Eemland en het 1e tegen Cas 2. Ons 1e heeft in de 1e helft van het seizoen alleen tegen Cas verloren en we waren dus gebrand op een overwinning.

We waren met het gehele team al vroeg op de club om in onze Heerenkamer het game plan en de wedstrijd door te spreken. Gespannen koppen van sommige mannen want we wisten hoe belangrijk deze wedstrijd was voor ons. Bij winst zouden wij goede zaken doen voor eventuele promotie.

Eenmaal afgereisd naar Castricum begonnen we aan onze warming-up.
We hadden al gezien dat Cas niet van plan was om te verliezen ! Ze hadden een aantal jong oranje spelers en 1e team spelers opgesteld in hun 2e.

Vanaf het 1e fluitsignaal werd duidelijk dat dit een slijtage slag zou worden en degene met de grootste wil om te winnen de punten mee zou nemen.

Onze voorwaartsen hadden er flink zin in en wisten ook dat die het verschil zouden gaan maken. Al vrij vroeg in de wedstrijd wisten we door een groot aantal fases pick and go over de try line heen te komen.
Xander van Mourik wist zich langs de verdediging van Cas te wurmen en de 1e punten op het bord te zetten.
Conversie was helaas mis. 0-5

Cas bleef aanvallen en wist met mooie looplijnen en hard spel de Panthers flink onder druk te zetten.
Er werd verdedigd door iedereen en de ene tackle was nog harder dan de ander.
Toch wisten ze uiteindelijk over de lijn te komen en de score op 5-5 te zetten.

De strijd ging door en uiteindelijk wist Max van Nieuwpoort na een aantal fases langs de ruck te breken en een mooie try binnen te lopen. Conversie deze keer wel raak 5-12.
Dit was ook de ruststand.

Elkaar tijdens de rust toegesproken en vooral verteld dat met deze instelling en wil om te winnen het goed zou moeten komen.

De 2e helft was ongekend zwaar en ik heb ons nog nooit zo zien vechten voor elkaar als in deze 2e helft.
Cas bleef maar komen en gooide alles op alles om de wedstrijd te keren maar onze verdediging was uitmuntend vandaag , wat hebben wij onze lijven op het spel gezet ! Grote klasse mannen.

Uiteindelijk in de slotseconde van de wedstrijd wist Cas na een aantal penalty’s helemaal in de hoek alsnog een try te drukken 10-12.
De spanning was echt om te snijden en het was dan ook doodstil op het sportpark van Castricum. Er zat veel publiek op de tribune namelijk.
En ja hoor de conversie werd gemist en daarna volgde gelijk het eindsignaal.
Winst 10-12 !!!
We staan met 1 wedstrijd minder dan de nummer 2 nog steeds boven aan in de kampioenspoule van de 2e klasse noord.

Ook dit weekend waren er weer een heel aantal supporters met ons meegereisd en dat wordt ontzettend gewaardeerd door de mannen! Bedankt daarvoor.

Als slot wil ik iedereen van het team een groot compliment geven voor de inzet en vooral discipline , dit heeft er voor gezorgd dat we de winst hebben behaald.

Met ovale groet,

Xander
Trainer Pink Panthers 1