Speech van onze voorzitter

1 januari 2019

Waarde leden, dames en heren, vrienden en vriendinnen,

Afgelopen jaar is een bewogen jaar geweest met pieken en dalen. Om te beginnen wil ik even stil staan bij het verlies van onze oud-voorzitter en erelid Bert van Donselaar die afgelopen jaar op 14 juni het gevecht met zijn ziekte deze heeft verloren. Ik herinner mij hem, en ik denk de meeste met mij, als een super enthousiast mens waarmee je altijd een leuk praatje kon maken en goed kon lachen. En zo zal iedereen hem op zijn eigen manier herinneren en kennen. Bert, we missen je.

Ik zat de afgelopen tijd na te denken wat er voor de rugby afgelopen jaar aan thema’s aan de grondslag lagen en wat er bij mij hier omhoog kwam zijn de volgende 4 thema’s waar ik het graag met jullie even kort over wil hebben. Ik wil niet een samenvatting van het afgelopen jaar geven maar wel graag een aantal hoogtepunten benoemen.

Een club in groei
We zijn weer flink in ledenaantal gegroeid en als we deze groei kunnen doorzetten dan kunnen we op het eind van het seizoen wellicht op 300 actief spelende leden uitkomen. Er zijn daarvoor veel nieuwe kinderen, ouders, senioren (dames en heren) en betrokkenen bijgekomen. Daarnaast is er ook een groei in het niveau van rugby geweest, het niveau van de trainers, scheidsrechters, spelers en coaches.

Verandering
“Verandering zal niet komen als wij wachten op een andere persoon of een andere keer. Wij zijn degenen waar we op hebben gewacht. Wij zijn de verandering die we zoeken.” – Barack Obama

Met de groei komt er ook verandering en hebben we een aantal mooie resultaten behaald. Zo is er eindelijk het besluit gekomen dat het extra veld in 2019 wordt aangelegd, nadat we met ruim 50 Pink Panthers bij de gemeente op de tribune hebben gestaan. Ook is er van de zomer de gym geheel vernieuwd met een nieuwe vloer, nieuwe squatrekken en nieuwe gewichten. We hebben ook geïnvesteerd in rugbykwaliteit door middel van opleidingen en trainingen voor onze staf. Als laatste zijn we gestart met maandelijkse club meetings voor alle commissies en voor alle leden om kort te bespreken wat er speelt binnen de club. Dit zorgt voor transparantie en samenwerking.

Trots en plezier
Vooral ben ik ook er trots op wie we zijn als rugbyclub, trots om op een trainingsavond het hele veld gevuld te zien, trots op de behaalde resultaten op het veld en buiten het veld, trots dat we deze club draaiende houden met een fantastische groep vrijwilligers. En ik zie dat er ook veel plezier is, plezier in de sport op het veld, plezier om met elkaar een drankje te drinken na de training aan de bar, plezier op tours die er aan gaan komen voor jeugd en senioren, plezier met de verschillende kerstvieringen, zoals voor de jeugd en de traditionele kerstborrel.

Laten we proosten op het nieuwe jaar en dat dit nog vele trotse momenten mag opleveren met mooie rugbyresultaten en veel gezelligheid!

Groet,

Marten Kampman
Voorzitter RC The Pink Panthers