ROZE DUIVELTJES RUGBY TOUR 2019 CUBS – JUNIOREN – COLTS

1 mei 2019

De jeugdtour….. al weer even geleden maar het werd weer hoog tijd! De keuze voor deze editie van de tour is gevallen op België. Na veel voorbereidingen zoals sponsoren regelen, een loterij, een bus, slaapplek, de kledingmaten van de spelers en natuurlijk Belgische tegenstanders was het dan eindelijk zover. Zaterdag 20 mei om 8.00 uur vertrokken we vanuit de club. Witte blouses, club stropdassen en een hoop tassen en koffers namen bezit van de parkeerplaatsen bij de club. Dertig jongens en een stoere dame waren er klaar voor. Allen voorzien van een mooie rugzak met naam en een dopper (gesponsord door Rugby-Shots), hetgeen later nog goed van pas kwam. Nog een laatste knuffel van de ouders en dan in de bus. Als laatste de acht man begeleiding. Niet in de standaard witte blouse maar in een mooie blauwe tourpolo (gesponsord door Marco Kaspers van Natuursteen Midden Nederland en RugbyShop Driebergen). In het kader van herkenning hebben we de chauffeur ook maar meteen in een tourpolo gehesen. Alles was aanwezig, de bijdehand van de dag helm, de zeurbalk, roze nagellak …..Op naar België !!!

Eerste stop, rugby club Kortrijk. Snel even een kleine lunch en dan het uitrijken van de tour rugby shirts. Mooie stoere roze rugby shirts voorzien van het tour logo! Ook deze zijn gesponsord door Marco Kaspers van Natuursteen Midden Nederland en Rugby-Shop Driebergen.

De Cubs en Junioren hebben hier een wedstrijd gespeeld tegen hun Belgische leeftijdsgenoten en ook allebei gewonnen! Al snel blijken de doppers een goed cadeau. Het is prachtig warm weer en dan is blijven drinken een must! Al snel wordt de regel ingevoerd dat je de dopper altijd bij je moet hebben. Er moet altijd vocht in zitten, zo niet dan had Job daar een gepaste fysieke oplossing voor….. Mocht je daar iets over te zeuren hebben was je meteen de gelukkige drager van de zeurbalk

“Waar is je dopper? Waarom zit er geen water in? … ga maar liggen”
– JOB

Na de wedstrijden hebben we samen met rugby club Kortrijk een heerlijke pasta genuttigd. Diverse cadeaus werden uitgewisseld waarbij de prachtige roze klompen van de club een groot succes was. Vermoedelijk hebben de anderhalve liters tourbier de volgende dag niet gehaald. Moe maar voldaan en vol trots verplaatsen wij ons naar het “clubhuis” voor de aankomende dagen, Het Haantje in Ruiselede. In dit voormalige schoolgebouw is het goed vertoeven. De Cubs en Junioren hebben hun eigen slaapzaal en de 3 Colts die ons versterken worden bij de junioren ondergebracht. Een grote eetzaal met daarbij een podium, laat dat nou net een ideale plaats zijn voor “de rechtbank”. Al snel werden de eerste vonnissen uitgesproken. Veroordeeld tot roze nagels, een rondje om de locatie rennen of de muzikale omlijsting verzorgen tijdens het ontbijt. Dit was overigens meer een straf voor degene die het moesten aanhoren.

Na stoere verhalen te hebben verteld bij het kampvuur, toch maar even het schrikdraad te hebben uit geprobeerd en ja echt iedereen krijgt een schok, was het tijd om de slaapzalen te gaan uitproberen. Toch waren er nog wel wat spelers die hier en daar de verkeersveiligheid/ verkeersborden hebben gecontroleerd. Na wat aanwijzingen van de begeleiding bleek dat niet nodig…

Na een heerlijke nachtrust was het vroeg uit de veren want we hadden een rugby date in Brussel. Royal Kituro Rugby Club…..het klinkt al goed. Ook hier worden de roze duivels hartelijk onthaald. Twee mooie kustgrasvelden in een windstille omgeving, het was bloedheet. De Cubs spelen hier een wedstrijd tegen de hofleverancier van het Belgisch nationaal team. Het wordt een eerlijke maar pittige wedstrijd. De winst zit er helaas niet in maar het is een mooie en leerzame pot rugby. Omdat Kituro geen Junioren team kon leveren hebben we hier een leuke stationstraining gedaan, georganiseerd door Eric en de Colts. Mooi om te zien dat we nog steeds van elkaar kunnen leren. Na de wedstrijd hebben we ook hier onze befaamde klompen, stropdassen en anderhalve liters tourbier achtergelaten. We hebben beide clubs uitgenodigd om eventueel een keer onze kant op te komen. Het is en blijft een mooie leerzame ervaring. Vervolgens zijn we met de jongens en dame nog Brussel in gegaan om even te genieten van een welverdiende Belgisch ijsje. Terug op ons tijdelijke clubhuis staat een BBQ te wachten. Geen BBQ zonder thema! Het thema van deze BBQ was sprookjes en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Al snel deed Doorn Doosje haar intreden, gevolgd door ander gespuis. U raad het al, het bleef nog lang onrustig ……….

De laatste dag, vroeg het bedje uit en spullen inpakken voor vertrek. Misschien hadden wij als begeleiding moeten zeggen JE EIGEN SPULLEN INPAKKEN! Aan de app groep van de ouders is te merken dat de jongens en dame wel hebben ingepakt maar of het allemaal hun eigen spul was is maar de vraag. Maar ach het zal de vermoeidheid wel geweest zijn. Nadat we alles hebben schoongemaakt zijn we vertrokken naar het strand van Oostende. Daar hebben we nog even een ontspannen balletje gegooid aan het strand. Een pittige training zat er niet echt meer in. Na een stevige lunch vervolgde we onze tour naar Oosterhout om daar bij de Mannenspeeltuin met elkaar de strijd aan te gaan met pijl en boog. Ook hier bleek fanatisme en inzet nog steeds van hoog niveau. Nog een uurtje rijden voordat we weer terug waren in het vertrouwde Driebergen. Waar we warm werden onthaald. Wij kijken als begeleiders terug op een mooie en geslaagde tour. Iets wat als het aan ons ligt elk jaar moet terug komen. Dit is en hoort bij rugby! Een ervaring die spelers en begeleiders nooit vergeten. Nogmaals Cubs, Junioren, Colts, Begeleiders, Sponsoren en de club bedankt!