Pracht zondag voor Pink Panthers 2

15 januari 2018

Daar gaan we dan, de eerste wedstrijd van 2018 voor PP2. De dag begint met een zacht zonnetje, licht berijpte weilanden, een licht briesje en fliping koud! We spelen uit, tegen ’t Gooi 4. Thuis hebben we dik gewonnen, dus nu moet het ook te doen zijn, hun 3e speelt ook thuis, dus dat zal het gewicht op de weegschaal wat verleggen. Wij hebben 18 man en hebben er zin in.

Bij de koffie in Driebergen, zit de sfeer er goed in, mooie verhalen over het weekend, en vragende gezichten als we maar met 12 zijn. We gaan, ze gaan vast rechtstreeks! Na een ere rondje over de Gooise matras en een wandeling over het sportpark in Naarden komen we aan bij ’t Gooi. Het vliegtuig heeft onze twee vakantiegangers ook op tijd afgeleverd. Helaas heeft onze ster-fullback Dave op een voet van een Antilliaanse Rugbyer gestaan en loopt niet zo makkelijk. Pieter, net terug van Curacao heeft het wat koud, maar speelt toch!

We beginnen aan de warming up, gedisciplineerd staan we ons warm te draaien, weten dat Jouke en Demis er aankomen, dus dat we dan op volle sterkte kunnen beginnen. Daan staat wat nerveus op het veld, aangezien zijn meisje op het punt staat hun trots ter wereld te brengen, je ziet het in zijn voor bereiding, er net niet helemaal bij. Henkie en Pino mopperen nog wat op elkaar, ja we zijn er klaar voor. Jouke kan de Bitcoins even laten voor wat ze zijn en sluit net voor het fluit signaal aan.

De wedstrijd begint goed, we hebben ze snel in hun irritatie en de eerste pentalties komen onze kant op. En dan de eerste try 0-7 Leon Drabe scoort onder de palen na een mooie break. Rolf Reinke schiet de conversie raak. Een goed begin is het halve werk. ’t Gooi komt wat terug en weet het ons wat moeilijker te maken. De forwards hebben een paar geduchte tegenstanders, maar tackelen goed en weten een paar ballen om te keren. De potjes volgen elkaar snel op, Wido, Sjakie, Pieter, Gijs en Maarten werken bikkel hard. Ook de driekwarten doen gretig mee. Helaas is er ook regelmatig wat chaos en uit een flipperkast van ballen weet Rolf de bal te pakken en over de lijn te drukken! Helaas zijn de palen iets te ver weg, 0-12.

Dan hebben we even wat overmoed, letten niet helemaal op en missen een paar tackles. ’t Gooi benut de ruimte en speelt over de flank om in de hoek te scoren 5-12. De daarop volgende kick off, wordt door ’t Gooi niet goed weg gewerkt en we krijgen de bal, een keiharde lijn van Roland van Lunteren breekt door de tegenstander en … bam onder de palen, 5-19.

De scrums die bij tijden sterk staan en de scrum van ’t Gooi hard naar achter zetten. Helaas heeft de 9 van ’t Gooi vele malen meer ervaring dan onze 9 en voert de druk op. Ook achter de rucks gaan de ballen hoog de lucht door. Dit brengt de druk verder op het team. Als we dan weg proberen te komen van onze eigen tryline, geven we een chaos bal weg en kan ’t Gooi de bal simpel oppakken en scoren. Wederom gaat de conversie naast, 10-19. Rust.

Het gaat goed, moeten niet vergeten dat het een team sport is en elkaar te helpen. Als je breakt, moet er wel iemand zijn die je kan volgen en als je team maat er vandoor gaat, moet je met hem mee!

Bij het fluitsignaal van de tweede helft komt Demis aan, wat extra sturing moet zeker een toevoeging zijn. Na de eerste scrum van de tweede helft kan hij er in. We werken hard, hebben veel voor elkaar over, maar laten ons van de wijs brengen. Inmiddels is het 3e van ’t Gooi gearriveerd en moedigen hun team en de ref aan. De ref is daar gevoelig voor en maakt wat rare beslissingen. Het spel zakt in en we spelen op een kluitje, de ervaring van ’t Gooi komt om de hoek kijken als ook een paar scherpe looplijnen van hun fullback. Met prachtig samenspel weten ze onze driekwarten te omzeilen en scoren onder de palen, 17-19.

Naast Demis hebben we wissel Erik van Vulpen en Richard Steenbeek. Erik mag de ervaren Pino aflossen op de eerste rij, sterk scrummen, hopelijk houden de achillespezen het! Richard alias bambi, komt gelijk goed in de wedstrijd en vangt bijna onze eigen kick-off. Even later weet hij samen met Zoef-Zoef-Zoey een mooi break te maken over de rechter flank. Eerste pot sinds tijden en gelijk weer scoren, BAM! 17-24.

De wedstrijd begint zijn tol te eisen en de eerste vermoeidheid sluipt binnen. Enkele van onze helden hebben een zware kerst achter de rug, of met veel eten en drank of juist plat met snot. De wedstrijd wordt nog weer wat spannender als ’t Gooi de bal steeds dichter naar onze trylijn brengt. Door enkele ongelukkige vallende beslissingen krijgen ze de kans om over de linker kant de bal te drukken. 22-24.
Wachtend op de conversie, loopt iedereen mokkend door elkaar, de ref dit en dat, … MANNEN! Nu mijn coachende rol ff oppakken, koppen dicht en focus. Dan spelen we tegen 16 tegenstanders, maar we moeten zelf spelen en er voor vechten. We gaan hier niet met een verlies weg. Helaas valt Zoey nog uit met een blessure aan zijn schouder. Maar we weten de boel dicht te houden. Eindstand 22-24. Een mooi resultaat, maar jammer dat we er niet meer van hebben kunnen maken. Er zat meer in, zeker met de aanvallende tackle van Demis en een briljante offload op Pieter. Helaas zag de ref er een hoge tackle in en keurde hem af. Maar goed, een mooie wedstrijd, mooi resultaat, goede sfeer, overwinning op het veld, met bier drinken en zingen! Pracht zondag.

Geschreven door: Frederik Hengeveld