Pink Panthers 2 – Eemland 2

1 februari 2018
Zondag 28 januari, de local derby waar we al weken naar uitkijken! PP2 – Eemland 2. Uit hebben we een flink pak slaag gekregen en werden we aan alle kanten voorbij gelopen. Nu de taak om met de winst uit de wedstrijd te komen.
Eemland staat al vroeg op de stoep, bakje koffie, bekende een klopje op de schouder. Wij gaan eens kijken wie er zijn. Aantal pijntjes, aantal smoezen, maar met ruim 20 man kunnen we aan de wedstrijd beginnen. Met 2 studenten gast spelers hebben we wat meer ervaring op key posities. Die missen we door de verschillende blessures. De warming up gaat geconcentreerd en iedereen is gefocussed. Klaar voor The Battle!  De opstelling is gemaakt en we zitten ruim in de voorwaartsen, wat minder in de lijn, maar dat lossen we wel op.
De eerste helft start goed, we staan gelijk op de tryline van Eemland, maar weten het niet af te maken. Na wat heen en weer getouwtrek, weet Demis Jansen door te breken en de bal onder de palen te drukken. Rolf schiet hem over, 7-0. We lopen gelijk naast onze schoenen en worden afgestraft. 7-5.
Het heft wordt door de panthers weer in handen genomen en we halen de wedstrijd weer naar onze hand. Er worden snoei harde tackles gemaakt door de derde rij, Wido en Tijmen Visser, maken het de scrumhalf en nr 10 van Eemland moeilijk.
De forwards leveren goed werk, beuken het ene potje na het andere over de gain-line. Zo weten we Pieter over de lijn te zetten, eindelijk zijn lang verwachte Zumba! 14-5. Wat een top pot, we gaan toch niet winnen?
Ja daar ga je, bam weer een try, tegen. Onoplettenheid en te weinig cover in de lijn en de snelle mannen van Eemland zijn er door en je hebt het nakijken. 14-12. Half-time.
Dit team wil je laten staan, dus nog geen wissels. 10 min in de 2e helft zijn er wat blessures en moet er gewisseld worden. Even is er chaos en krijgen we 2 try’s om de oren. We spelen, natuurlijk ook voor ons plezier, dus iedereen krijgt de tijd om zijn bijdrage te leveren. Helaas, brengt het de organisatie van het team uit balans. Eemland profiteert. Gelukkig weten we nog eenmaal te scoren. Eindstand 19-47.
Gelukkig wordt de 3e helft ruimschoots gewonnen, met bier, zang en zumba. Een mooie zondag middag.