Haagsche RC 2 – RC The Pink Panthers 1

1 oktober 2018

We waren al vroeg op de club met zijn allen en wilde op tijd vertrekken.
Echter door een groot ongeluk op de A12 kwamen we net op tijd aan in Den Haag.
Snel omkleden dus en de warming up beginnen in onze nieuwe opwarm shirts gesponsord door auto sticker totaal en FP designers. Toen kwamen we erachter dat de speel shirts nog op de club stonden. Stom, stom en nog eens stom maar we mochten een set shirts lenen van Den Haag dus konden we gewoon op tijd beginnen.

We hadden al snel in de gaten dat Den Haag niet van plan was om deze pot te gaan verliezen. Er stonden een aantal zeer talentvolle jong oranje spelers en een paar 1e team spelers op het veld. Toch gingen we goed van start en wisten we Den Haag goed onder druk te zetten. Echter door een snelle gele kaart van Pepijn kwamen we met een man minder te staan en Den Haag draaide de rollen om. Ze waren sterk rondom de rucks en dwongen ons tot het maken van fouten.
We kwamen op 5-0 achterstand.

Enkele minuten later een mooie actie van onze voorwaartsen en dit resulteerde in een mooi uitgespeelde try van Bertus. Stand 5-5. Maar Den haag bleef goed spelen en wist door goede tackels en snel lijnspel hun score op te laten lopen. In de rust hebben we elkaar eens goed aangekeken en besloten om er toch vol voor te gaan in de 2e helft.

We stonden 3 try’s achter maar het kon nog.
Door dat wij onze rucks beter gingen verzorgen en hardere lijnen gingen lopen wisten we uiteindelijk in de slot seconde van de wedstrijd de score gelijk te trekken.
Er stonden nog 8 minuten op de klok en we wilden voor de winst gaan. Tot ieder zijn verbazing blies de scheidsrechter de wedstrijd af en was dit dus het einde van een harde pot. Eindstand 24-24.

Aankomend weekend spelen wij weer thuis en hopen dat iedereen ons weer komt aanmoedigen tegen de Dukes 2. Ook dit beloofd een mooie harde pot te gaan worden!

Met ovale groet,

Xander

Trainer Heren 1