Even voorstellen: onze nieuwe hoofdtrainster!

11 mei 2020

Met trots mogen wij jullie vertellen dat wij een nieuwe hoofdtrainster hebben gevonden, namelijk: Sascha Werlich. Wij zijn ontzettend blij dat Sascha onze club volgend seizoen komt versterken.

Zie hieronder een bericht van Sascha:

Ik kijk er enorm naar uit om bij RC the Pink Panthers aan de slag te gaan. Ik ken de club vooral uit de periode dat ik nog in het Nederlands team speelden en wij hier vele trainingen hebben gehad. De gezelligheid, gastvrijheid en het familie gevoel van de club waren duidelijk merkbaar.

Afgelopen zomer ben ik terug geweest om een level 1 trainers cursus te geven, ik voelde direct dezelfde sfeer. Het is ook niet vreemd dat ik enthousiast werd toen ik de vacature voor hoofdcoach onder ogen kreeg: ‘We zijn op zoek naar een trainer die de uitdaging ziet in onze groeiambitie en die samen met ons wil werken aan het bouwen van een spelersgroep die langdurig op topsportniveau kan gaan meedoen. Daarin staan sturen op motivatie, inzet en plezier cruciaal’. Dit sluit exact aan bij de reden waarom ik ooit ben gaan coachen; vanuit plezier spelers begeleiden het beste uit zichzelf te halen.

Wie ben ik:
Mijn naam is Sascha Werlich en ik ben sinds 2007 actief als rugby coach. Ik heb diverse teams gecoacht de dames van AAC, heren van Amstelveen, rugbyschool Haarlem en Academie Zuid West, Nederland U18 dames, Nederland Development. De afgelopen drie jaar heb ik full time het dames programma bij Rugby Nederland gecoacht. Daarnaast leid ik coaches en educators op als world rugby educator en trainer.

Wat heb ik te bieden:
Professionele coaching; niet alleen heb ik de afgelopen drie jaar als bondscoach gewerkt bij Rugby Nederland, ook heb ik de hoogste coach opleiding in Nederland vanuit NOC*NSF, topcoach 5, afgerond.

Gameplan:
Professioneel coachen betekent voor mij gestructureerd en planmatig werken vanuit een gedegen analyse. Het betekent samenwerken met andere coaches en TC. Gezamenlijk komen tot het beste plan en dit uitvoeren met heldere doelen, rollen en taken. Dit geldt ook voor het samenwerken met het team. Als de teamleden zich betrokken voelen bij het proces zullen ze zich vol inzetten voor de gekozen koers.

Mijn motto:
#GD, wat staat voor gewoon DOEN; Durf Ontwikkel, Ervaar, Nu.

Ik coach ‘in field’: minder praten ‘over’, meer doen.