Eerste wedstrijd voor de Roze (en geel) vrouwen!

14 september 2017

Na maandenlang met elkaar getraind te hebben, was het eindelijk zover. Onze allereerste wedstrijd in combinatie met Eemland; de Eemland Panthers!
We droegen de kit van Eemland met een roze tintje; Knalroze sokken.
We verzamelden met elkaar, de haren werden netjes ingevlochten, Rody (a.k.a. de Pink Lady) was mee als onze mascotte en had haar Pink Panther pak aan. Daarnaast kwamen er teamgenoten, clubgenoten en familieleden kijken in Delft.

We stonden zenuwachtig voor de kleedkamer tot onze kit er was. Vervolgens trok iedereen met haar eigen ritueel het tenue aan. Met zijn allen vertrokken we naar het veld voor de warming-up. We hadden een uitgebreide warming-up en konden elkaar goed vinden. Met een goed gevoel konden we het veld oplopen voor de start van de wedstrijd.

Iedereen stond opgesteld voor de kickoff. Eindelijk, het fluitsignaal! De wedstrijd was begonnen.
Nienke stond op de eerste center, Marrij stond op flanker, Linda stond op de tweede rij en ik stond op de prop.
Later in de wedstrijd mochten Anja, Pui Mee en Luisa hun kunsten laten zien.

Nienke kreeg al snel de bal en ging vol overtuiging naar voren. Het was even wennen om met een tegenstander een tactiek vast te houden. In het begin was het onwennig, maar Nienke kreeg het al snel door. Ze werd steeds gevaarlijker aan de bal en kon goed dreiging naar voren zetten.

Marrij stond op flanker, een positie die enorm bij haar past. Marrij is een vechter en dat heeft ze zondag zeker laten zien. Met de minste ervaring, stond zij te beesten als een malle. Elke tackle was raak en niemand kwam langs haar heen. Het is ontzetten knap hoe zij zich heeft ontwikkeld in een korte tijd. Ik kijk er nu al naar uit om haar ontwikkeling te zien.

Linda op de tweede rij, fantastisch. Zij heeft de hele wedstrijd gespeeld, tegen haar eigen verwachting in. Ze was stabiel, fit en ontzettend vastberaden. Iedereen met de bal MOET neer. Sterk in de ruck en kalm aan de bal. Ze stond als een ware zwaan te shinen met nummer 5.

We speelden sterk als team. Thor had een goede lijn en konden veel meters maken als er een kleine fout door onze verdediging werd gemaakt. We bleven positief en het doel was om als team te groeien tijdens de wedstrijd. Dit is zeker gelukt.

Tijdens de rust werd Marrij gewisseld voor Luisa. Luisa heeft krachten waarvan zij dit niet altijd weet. Tijdens de training heerst er soms frustratie bij haar, maar met de wedstrijd viel alles op de plek. Ze heeft zich als een ware flanker laten zien op het veld. Losse ballen wegplukken, dreiging naar voren, hard met de bal ingaan op de tegenstander en iedereen aan gort tackelen. Luisa, laat alles voortaan los en ga lekker spelen. Het zit in jou!

Pui Mee kwam erin voor Nienke, na lang oefenen mocht zij op de eerste center plaatsnemen. De eerste bal viel op de grond, maar dit heeft zij niet meer laten gebeuren. De passing ging vlekkeloos en hierdoor konden wij als Eemland Panthers meer de aanval in!

Vervolgens, onze D’Anja! Ons altijd vrolijke, fanatieke en intens positieve lijnspeelster. Ze mocht plaatsnemen op de fullback positie. Iets waar zij nog nooit op heeft getraind, maar uiteraard zonder moeite deze plek heeft ingenomen. Harde lijnen naar voren, jeetje wat een verrassing. Na een paar mooie runs, kwam daar DAT moment. Anja zag een gat, en rende hier keihard doorheen tot de trylijn. Zij scoorde onze eerste en enige try van de wedstrijd. Haar man en kids stonden te kijken, dus dit was uiteraard een fantastisch moment.

Ik denk dat iedereen kan lezen, dat ik intens trots ben op deze groep dames. In de komende weken en maanden zullen er steeds meer Pink Panther dames gaan aansluiten bij de wedstrijdgroep. Helaas zal ik de komende tijd niet met hen op het veld kunnen staan, maar uiteraard zal ik er altijd voor hen zijn en hen aanmoedigen. Lieve meiden, we gaan ervoor, op naar de volgende zondag!

Geschreven door: Eva Cleton