COMPETITIE BEËINDIGD DOOR CORONA VIRUS

31 maart 2020

Dinsdag 31 maart heeft de overheid bekend gemaakt dat de maatregelen die tot 6 april van kracht waren, worden verlengd tot 28 april, en waarschijnlijk langer. Dit betekent dat er nog niet getraind kan worden en dat er ook geen wedstrijden gespeeld mogen worden. Helaas houdt dit in dat scenario 2 van de rugbybond werkelijkheid wordt en de competitie 2019-2020 niet kan worden uitgespeeld. Een domper voor ons allemaal.

Rugby Nederland heeft besloten, na aanleiding van de richtlijnen van het RIVM, het seizoen 2019/2020 per heden stop te zetten.
Dit betekent het volgende:
– De huidige stand van de competitie is de eindstand van de reguliere competitie 2019-2020. Dit scenario doet het meest recht aan het VWW, het verloop van de competitie tot nu toe en de duidelijkheid die spelers en clubs van ons vragen.
– Er zijn geen kampioenswedstrijden en derhalve ook geen kampioenen.
– Alleen de directe promotie en degradatie volgens de regelingen in appendix 7 van het VWW zullen worden toegepast.
– Er worden geen play-offs en dus ook geen promotie/degradatiewedstrijden gespeeld.
– Naast het NK Sevens en het RDD op 9 & 10 mei en 6 & 7 juni, komen ook de Cubs/Junioren festivals, het U20 festival en het LMT (Landelijk Mini Toernooi), te vervallen.

De rugbybond heeft naast bovenstaand scenario ook serieus gekeken naar andere mogelijkheden zoals competitie uitspelen in september. Helaas stuiten alle andere mogelijkheden op veel praktische bezwaren en zijn moeilijk inpasbaar.

Wij snappen dat het nu eindigen van de competitie een zware domper voor iedereen is. Er waren veel Pink Panthers teams op weg naar promotie of juist aan het strijden om de degradatie tegen te gaan. Het bestuur en de technische commissie hebben nog contact gehad met de bond om te kijken of er echt geen mogelijkheden zijn voor een laatste beslissende wedstrijd etc. Helaas mocht dit niet baten. Ook wij hadden het graag anders gezien. Het coronavirus is helaas pure overmacht.

Wij hopen dat jullie allemaal in goede gezondheid verkeren, thuis volop blijven trainen om fit te blijven en we hopen elkaar snel weer te kunnen zien.

Het Bestuur